25. kesäkuuta 2020

Olut-cheddardippi

Talvinen sunnuntaiaamu, hyvin nukuttu yö, loiva kiireetön aamu kahvikupin ääressä kuunnellen toverin vielä jatkuvaa unta olohuoneen puolelta. Vähän myöhemmin aamupalaksi rapeaksi paahdettua maalaisleipää lämpimän sulan juuston kera. Kerrassaan hyvä aloitus päivälle, joka tuli vietettyä kylpytakissa ilman mitään varsinaista tekemistä. Ja ihana muisto näin keskellä hellettä! (Ohje: World Of Warcraft – The Official Cookbook – hieman mukaeltuna)

3-4 annosta


1 rkl voita

0,25 tl paprikajauhetta

1 rkl vehnäjauhoja

1,2 dl pils-olutta

0,6 dl maitoa

1 tl dijon-sinappia

1 tl hunajaa

pikkutilkka worchestershire-kastiketta

3 dl cheddarraastetta

suolaa ja pippuria maun mukaan

 

1. Kuori valkosipulin kynsi. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja raasta valkosipulin kynsi sen sekaan. Lisää paprikajauhe ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä muutama minuutti

2. Lisää kattilaan olut ja maito ja vispaa tasaiseksi. Mausta sinapilla, hunajalla ja worchestershire-kastikkeella. Kuumenna sekoitellen kunnes kastike sakenee

3. Nosta kattila levyltä ja lisää juustoraaste. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Dippaa valmiiseen kastikkeeseen esimerkiksi paahdettua leipää

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti