Talvinen sunnuntaiaamu, hyvin nukuttu yö, loiva kiireetön
aamu kahvikupin ääressä kuunnellen toverin vielä jatkuvaa unta olohuoneen
puolelta. Vähän myöhemmin aamupalaksi rapeaksi paahdettua maalaisleipää
lämpimän sulan juuston kera. Kerrassaan hyvä aloitus päivälle, joka tuli
vietettyä kylpytakissa ilman mitään varsinaista tekemistä. Ja ihana muisto näin
keskellä hellettä! (Ohje: World Of Warcraft – The Official Cookbook – hieman
mukaeltuna)
3-4 annosta
1 rkl voita
0,25 tl paprikajauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1,2 dl pils-olutta
0,6 dl maitoa
1 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
pikkutilkka worchestershire-kastiketta
3 dl cheddarraastetta
suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Kuori valkosipulin kynsi. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja raasta valkosipulin kynsi sen sekaan. Lisää paprikajauhe ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä muutama minuutti
2. Lisää kattilaan olut ja maito ja vispaa tasaiseksi. Mausta sinapilla, hunajalla ja worchestershire-kastikkeella. Kuumenna sekoitellen kunnes kastike sakenee
3. Nosta kattila levyltä ja lisää juustoraaste. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Dippaa valmiiseen kastikkeeseen esimerkiksi paahdettua leipää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti