19. kesäkuuta 2020

Aperol spritz -juustokakku

Maku-lehti/juhlien kakut -teemanumerosta löysin hieman erilaisen kakun ohjeen, nimittäin cocktail-lasiin kootun hyydytetyn juustokakun, joka myös näytti cocktaililta. Tällaiset sipistelyjutut eivät varsinaisesti ole minun juttuni, mutta päätin kuitenkin kokeilla välillä jotain erilaista. Muruseni on drinkkiharrastaja ja tämä kakku sopi hänen synttäreilleen aivan täydellisesti. Ja lomalla oli aikaa näprätä!

2 annosta


pohja:

100 g appelsiinikeksejä (Jaffa)

 

täyte:

2 liivatelehteä

200 g appelsiinituorejuustoa

0,5 dl appelsiinimehua

 

Aperol-hyytelö:

1 dl Aperolia

0,5 dl kivennäisvettä

1 rkl sokeria

2 liivatelehteä

 

”jääpalat”:

2 dl kuohuviiniä

3 liivatelehteä

 

koristeluun:

sitruunamelissan tai mintun lehtiä

appelsiiniviipaleita

 

1. Valmista pohja: hienonna keksit veitsellä muruiksi ja painele murut cocktail-lasin pohjalle

2. Laita 7 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään

3. Valmista täyte: sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi seokseksi. Nosta kylmästä vedestä kaksi liivatelehteä pieneen kulhoon tai lautaselle (älä purista ylimääräisiä vesiä pois). Kuumenna liivatelehtiä mikrossa 10 sekuntia ja sekoita juustomassan joukkoon. Kaada täyte pohjien päälle. Nosta viileään

4. Valmista Aperol-hyytelö: sekoita pienessä kulhossa Aperol, kivennäisvesi ja sokeri. Kuumenna 2 liivatelehteä mikrossa ja lisää ne Aperol-seokseen. Kaada juustotäytteen päälle laseihin ja nosta viileään hyytymään.

5. Valmista ”jääpalat”: kuumenna 3 liivatelehteä mikrossa ja sekoita ne kuohuviinin joukkoon. Kaada seos erilliseen neliskulmaiseen astiaan (koko n. 15x15cm) joka on vuorattu kelmulla. Nosta viileään hyytymään noin tunniksi

6. Leikkaa hyytynyt jääpalaseos kuutioiksi ja koristele kakut niillä, appelsiiniviipaleilla ja yrtin lehdillä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti