13. syyskuuta 2020

Kasvismakaronilaatikko

teinipoikani: ”Äiti, mitä me syödään tänään?”

minä: ”Minä syön kasvismakaronilaatikkoa, teille on kanajauhelihakastiketta ja pastaa.”

teinipoikani: ”Ok!”

- - -

teinipoikani: ”Äiti, mitä tuo olikaan mitä laitat?”

minä: ”Tässä on makaroneja ja kasviskastiketta jossa on parsaa ja purjoa ja pinaattia ja parmesaania ja cheddaria.”

teinipoikani: ”No, eiks se oo sit vähän niinkun mac´n´cheese?”

minä: ”Kyllä oikeastaan on! Mac´n´cheese kasviksilla!”

teinipoikani: ”Saako sitä syödä tänään?”

minä: ”No totta kai, mutta jos otat kasviksia lautaselle niin ne on syötävä eikä kipata bioastiaan!”

teinipoikani: ”Joo, syön kyllä! Näyttää tosi hyvältä!”

(minä: WHAT!? Siinä on kasviksia!? Kiitos, Jamie Oliver!)

 

Ja kyllä söi!

(Ohje - muunneltu: Jamie Oliver: Vege)

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

6 annosta

 

400 g makaroneja

0,5 purjoa

1 iso valkosipulin kynsi

300 g parsakaalia

tilkka öljyä

n. 1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

6 dl maitoa (tai kerman ja maidon seosta)

20 g parmesaania

100 g cheddaria

100 g pinaatin lehtiä

0,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

1. Keitä makaroneja suolatussa vedessä viisi minuuttia. Ota pari desiä keitinvettä talteen, valuta makaronit ja jätä odottamaan

2. Aloita kastikkeen tekeminen makaronien kiehuessa. Halkaise purjo ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi. Irrota parsakaalista kukinnot ja laita ne syrjään. Hienonna varsiosat (jätin aivan paksuimman kannan käyttämättä). Kuumenna tilkka öljyä laidallisessa paistokasarissa ja kypsennä kasviksia miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Lisää kasariin voinokare ja anna sen sulaa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito vähissä erissä huolella sekoittaen. Kuumenna ja keittele viitisen minuuttia.

4. Raasta juustot ja jätä ne odottamaan

5. Laita pinaatinlehdet kastikkeen joukkoon ja kuumenna hetki. Soseuta kastike sauvasekoittimella tai blenderillä ja laita se takaisin kasariin. Kuumenna ja lisää juustot. Sekoittele kunnes kastike on tasaista ja mausta suolalla ja pippurilla

6. Sekoita kastikkeen joukkoon parsakaalin kukinnot ja keitetyt makaronit. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia

2 kommenttia:

  1. Hyvää oli. Käytin Rummon bio fusilleja.

    VastaaPoista
  2. Rummo onkin tosi hyvää pastaa! Minäkin käytän tätä nykyä melkeinpä pelkästään Rummoa. :)

    VastaaPoista