22. marraskuuta 2020

Berliiniburgeri

Tämän burgerin idea on döner-kebab, jonka makumaailmaa on haettu burgerin mausteisiin. Musteseos onkin tämän burgerin ehdoton sielu ja sitä kannattaa painella pihvin päälle ihan huolella. Mausteiden kannalta olisi hyvä kypsentää pihvi pannulla – mausteet pääsevät paremmin heräämään öljyssä kuumalla pannulla paistettuna. Itse tekemäni pihvimassa oli kuitenkin todella löysä niin päätin paistaa pihvit uunissa pellillä ja painella mausteseoksen vain pihvin päällispuolelle. Ja hyviähän niistä tuli niinkin toteutettuna! Mausteseosta tuli todella reilusti, joten laitoin loput jemmaan. Burgereistamme ylijääneet pihvit maistuivat lapsillekin, niin taidanpa tehdä joku kerta ihan vaan broileripihvejä ruuaksi. (Ohje: Akseli Herlevi – Burgerimies)

 


 







 

 

 

2 burgeria

 

2 burgerisämpylää

2 kanaburgeripihviä

2 rkl fetapaloja

 

kastike:

0,5 dl majoneesia

0,5 dl turkkilaista jogurttia

1 kukkura tl jeeraa

 

salaatti:

pieni pala kurkkua

0,5 tomaatti (tai pari kirsikkatomaattia)

pieni punasipuli tai shalot-sipuli

2 rkl sitruunamehua

 

kasvishöystö:

tilkka oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

0,5 tomaatti (tai pari kirsikkatomaattia)

0,5 paprika

2 rkl omenaviinietikkaa

suolaa ja mustapippuria

 

mausteseos:

2 tl suolaa

1 tl jeeraa

1 tl jauhettua korianteria

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl kanelia

0,5 tl cayennea

0,5 tl kurkumaa

0,5 tl jauhettua inkivääriä

 

1. Valmista ensin kastike: sekoita ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan

2. Valmista mausteseos: sekoita ainekset sekaisin. Painele mausteseosta pihvien molemmille puolille. Jos teet pihvit itse, voit paistaa ne uunissa tai pannulla. Jos kypsennät pihvit uunissa, laita maustetta vain pihvin päälle.

3. Valmista salaatti: Leikkaa kurkku ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa sekin ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset kulhoon ja purista päälle sitruunamehu. Sekoita ja jätä odottamaan

4. Leikkaa sämpylät puoliksi ja voitele leikkuupinnat kevyesti rasvalla. Jätä odottamaan.

5. Valmista kasvishöystö pienellä pannulla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese tomaatti ja paprika ja pilko ne pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa viinietikka ja keittele kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan, pidä lämpimänä.

6. Jos paistat pihvit pannulla, paista ne nyt ja lisää feta pihvien päälle pehmenemään. Paahda sämpylät pihvien paistamisen jälkeen samalla pannulla. Jos paistat pihvit uunissa, voit paahtaa sämpylät paistamisen loppuvaiheessa

7. Kokoa burgerit aineksista

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti