Vaikka lohkoperunat onnistuvat aina ja maustamisenkaan suhteen ei ole ongelmia, piti siltikin taas kokeilla jotain uutta. Ei sitä tietenkään voi vastustaa, jos ohjeen otsikko sanoo ”törkeän hyvä ja helppo” ja ”tämän jälkeen et enää tee muulla tavalla”. Let’s see! Haaste vastaanotettu.
Niinpä sitten tuumasta toimeen – tietenkin ajatellen, että eihän tästä nyt voi tulla parempaa kuin mitä olen tottunut tekemään. Ja taas kerran kävi niin, että joutui nöyrtymään ja toteamaan että joo, olihan ne nyt ihan törkeän hyviä ja helppoja! Sitä en allekirjoita, ettenkö tekisi lohkoperunoita perinteisemmällä tavalla, todennäköisesti – ja itse asiassa aivan varmasti – teen.
Nämä perunat olivat hieman erilaisia kuin ne, mistä niin kovasti tykkään. Kypsennysaika oli pitkä ja perunat hautuivat liemessä todella pehmoisiksi, kosteiksi ja meheviksi ja niiden rakenne oli aivan erilainen kuin uunipellillä kypsennetyissä lohkoissa. Perunat aivan sulivat suuhun ja maku oli mahtava! Öljyä oli jopa minun makuuni hieman liikaa, mutta sitruunan napakkuus taittoi rasvaisuuden hyvin. Nämä tuhdit perunat eivät välttämättä kaipaa lisäksi kuin hieman fetaa ja oliiveja uunivuokaan kypsennyksen loppuvaiheessa sekä hyvää maalaisleipää ja salaattia lautaselle lisukkeeksi. (Ohje: mtvuutiset.fi/makuja
1,2 dl kanalientä
1,2 dl oliiviöljyä (hieman vähempikin riittää)
1,2 dl sitruunamehua (n. 3-4 sitruunaa)
2 tl suolaa
1,4 kg perunoita
1 rkl oreganoa
mustapippuria
1. Kuori ja lohko perunat
2. Yhdistä laakeassa uunivuoassa kanaliemi, öljy ja sitruunamehu. Sekoita sekaisin ja mausta suolalla
3. Laita perunat vuokaan ja pyörittele perunat nesteessä. Asettele perunat liemeen leikkuupinta alaspäin. Ripottele päälle oreganoa
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Käännä kerran paiston puolivälissä. Rouhi valmiiden perunoiden päälle mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti