Onnistuneen bataattigrillailun jälkeen grillailin lisää kasviksia, tällä kertaa kesäkurpitsaa bataatin kaveriksi. Halloumin suolaisuus taittoi hyvin bataatin makeutta ja nuo kaksi olivatkin hyvä pari keskenään. Halloumin maku on kuitenkin todella vahva ja minun torneissani se hallitsi liikaa. Eli enemmän kasviksia yhteen pinoon ja halloumia vain sävyksi väliin!
Tillipesto oli mukava yllätys, vaikka ennakkoon tillin sopimista kasvisten kanssa hieman epäilinkin. Pestoa jäi yli, joten pakastin loput ja se pääsi myöhemmin turkkilaisen jogurtin sekaan ja jonkin toisen ruuan kaveriksi. Tillipestoa suosittelisin ehdottomasti lohen tai vaikkapa kuhan tai siiankin kaveriksi ja käyhän se toki mainiosti myös uusille perunoille! (Ohje Maku 4/2015)
bataattia
kesäkurpitsaa
halloumia
öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
tillipesto:
1 rku tilliä
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl cashewpähkinöitä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1. Valmista ensin tillipesto. Mittaa kaikki ainekset esimerkiksi tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi seokseksi
2. Kuori bataatti ja huuhtele kesäkurpitsa. Viipaloi kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halloumin voi leikata hieman ohuemmiksikin viipaleiksi. Sivele kasvikset kevyesti öljyllä ja mausta aivan ripauksella suolaa ja mustapippuria
3. Grillaa kasvikset ja halloumi kypsiksi ja kauniin värisiksi ja kasaa ne torneiksi. Tarjoa tillipeston kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti