7. kesäkuuta 2021

Parsahodarit

Parsakausi on vielä käsillä ja nyt tästä keväisen ja alkukesän vihreästä herkusta kannattaa nauttia! Tänä vuonna testasin parsaa hodareissa. Olin saksinut talteen parsahodarin ohjeita muutamasta eri lehdestä ja kädessäni oli kolme hieman erilaista versiota. Yhteen tuli parsaa ja kylmäsavulohta, toiseen parsaa ja munakokkelia ja kolmanteen parsaa ja sitruuna-parmesaanimajoneesia. Lopputulos oli oma viritelmäni ja todella maukas sellainen!

 


 

 

 

 



 

 

 

 

2 annosta

 

8 tankoa parsaa

8 viipaletta pekonia

4 pientä hodarisämpylää

voita

4 kananmunaa

tilkkanen kermaa

suolaa ja mustapippuria

1 dl parmesaaniraastetta

salaatinlehtiä

majoneesia

sipulirouhetta

 

1. Katkaise parsoista puumainen tyviosa pois ja kieputa pekoniviipaleet parsojen ympärille. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa, kunnes pekoni on kypsää ja saanut väriä

2. Halkaise hodarisämpylät ja voitele niiden sisäpinnat kevyesti voilla. Laita sämpylät parsojen jälkeen uunipellille ja paahda uunissa hetkinen

3. Valmista munakokkeli. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Sulata pannulla nokare voita ja kaada kananmunaseos pannulle. Kypsennä kananmunia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun munamassa on kypsää, nosta pannu pois levyltä ja kaada joukkoon tilkka kermaa ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla

4. Kokoa hodarit: laita sämpylöiden väliin salaatinlehti ja sen päälle munakokkelia. Asettele päälle kaksi parsatankoa. Lurauta päälle majoneesia ja viimeistele paahdetulla sipulirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti