Tästä tuli hyvää. Vaikka tästä piti tulla ihan erilaista hyvää. Grillailua valmistellessani valmistin kaksi kastiketta: toisen yrttisen kasviksille ja tämän pähkinäisen lihalle. Yrttikastike tehtiin näppärästi sauvasekoittimella ja jostain syystä ajattelin, että myös tämä on kylmä kastike, joka vain surautetaan sekaisin. No eipä muuta kuin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja suristelemaan. Puolet aineksista mitattuani huomasin, että tämähän tehdään kattilassa keitellen. Tehkää kattilassa tai tehkää soseuttamalla – todennäköisesti lopputulos on aivan yhtä hyvä molemmilla tavoilla. Erilainen toki, mutta maukas varmasti. (Ohje: Glorian ruoka&viini 6/2018)
n. 2 dl valmista kastiketta
1 dl suolapähkinöitä
1 shalot-sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
0,75 dl rypsiöljyä (kylmään kastikkeeseen sopii paremmin oliiviöljy)
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
0,5 tl chilihiutaleita
1,5 dl vettä (kylmään kastikkeeseen voit laittaa vettä tarpeen mukaan!)
1 rkl kanafondia
1 rkl hunajaa
1. Hienonna suolapähkinät hienoksi rouheeksi koneella tai käsin
2. Kuori ja hienonna shalot-sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta inkivääri
3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota shalot-sipulia pari minuuttia. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Kuumenna pari minuuttia
4. Lisää vesi, fondi, hunaja ja pähkinät. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia
5. Voit käyttää valmista kastiketta grillauskastikkeena, jälkimarinadina, kastikkeena lautasella tai dippinä
(6. Ja voit siis valmistaa aivan erilaisen rouhean kastikkeen surauttamalla kaikki ainekset sekaisin esim. blenderissä. Oikein hyvää niinkin!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti