Tämän vuoden perinteisen ”synttäriateria murulle” -menun suunnittelu alkoi tästä drinkistä, joka toimi jälkiruokana. Koko menun teemana oli luonnollisestikin sitten sitruuna, jota löytyi aperitiivista, alkuruuan cevichestä, pääruuan kastikkeesta sekä tästä juotavasta jälkkäripiiraasta. Lopputulos oli aivan ihanan sitruunainen ja omaan suuhuni juuri sopiva. Murunen on makeiden juomien ystävä ja hän kaipasi juomaan hieman lisää sokeria. Juoman kanssa nautiskelimme vielä muutaman valkosuklaakonvehdin, jotka antoivat mukavasti lisämakeutta jälkkäriin. (Ohje: Glorian Ruokaviini 3/2022)
2 annosta
2 kananmunan valkuaista
4 cl sitruunamehua
4 cl limoncelloa
4 cl vaniljalikööriä
2 cl sokerilientä
4 cl kuohukermaa
lisäksi:
jääpaloja
sitruunankuoriviipaleita
1. Valmista ensin sokeriliemi: sekoita 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Kuumenna ja sekoittele, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Jäähdytä
2. Mittaa kaikki ainekset shakeriin tai vaikkapa kannelliseen lasipurkkiin ja ravista kunnolla. Voit tehdä juoman myös sauvasekoittimella
3. Laita jääpalat cocktail-laseihin ja jaa juoma laseihin siivilän läpi. Viimeistele sitruunankuorisuikaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti