1. elokuuta 2022

Vadelma-suklaamuffinssit

Viikonlopun herkutteluhetkiin valitsin reseptien leikelaatikostani tämän muffinssiohjeen. Vaikka muffinsseja on tullut tehtyä paljon ja monella eri reseptillä, halusin kokeilla tätä ohjetta kuorrutuksen vuoksi. Marenkikuorrutus olikin aivan ihanaa! Mutta niin oli taikinakin! Minulla on jo olemassa luottoresepti meheviin muffinsseihin, mutta tämä vei kyllä voiton siitäkin. Eli note to myself: tässä se on! Paras perustaikinaohje muffinsseihin! Muffinssit ovat parhaimmillaan heti uunista otettuna, kun marenki on lämmintä ja rapsakkaa, mutta hyvin nuo maistuivat myös seuraavana päivänä, vaikka marengin pinta olikin pehmeä. (Ohje Pirkka 8/2012 – jonkun silloisen leivontakilpailun voittajaresepti – ja ihan aiheesta!)




 


 

 

 

 

 

 

 

150 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

0,75 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

200 g kermaviiliä

80 g valkosuklaata

n. 100 g vadelmia

 

kuorrutus:

4 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja siivilöi ne muna-sokeriseokseen vuorotellen kermaviilin kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, että taikina ei sitkisty. Rouhi suklaa ja kääntele se taikinaan lopuksi

2. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paina jokaiseen muffinssiin pari jäistä vadelmaa.

3. Paista muffinsseja 200:ssa asteessa noin 15 minuuttia ja anna niiden sen jälkeen jäähtyä

4. Valmista kuorrute. Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä. Vaahdota kovaksi ja kiitäväksi vaahdoksi, niin, että vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.

5. Pursota kuorrute muffinssien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa vielä muutama minuutti, kunnes marenki saa kauniin värin. Varo, kuorrute palaa herkästi!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti