28. syyskuuta 2022

Uunispagetti

Pepperonipasta on keittiössämme tuttu juttu ja sen puolesta tässä ohjeessa ei ole mitään uutta. Syy, miksi tätä halusin kokeilla, oli valmistustapa. Pastan kypsentämistä uunissa olen kyllä tehnyt makaronilaatikon muodossa, mutta spagetti tuntui tässä kohtaa hieman erikoiselta.

Spagetti tahtoo helposti tarttua yhteen kattilassakin keitettäessä, mikäli vettä ei ole runsaasti ja spagettia ei välillä hämmennä (tämä on ainakin minun kokemukseni). Olinkin aivan varma, että uunista otettaessa lopputulos on kuiva ja kova nippu puolikypsää yhteen tarttunutta spagettia ja tomaattikastiketta sen ympärillä.

Tämä ohje kuitenkin toimi luvatusti! Hämmennystauolla pientä tarttumista oli havaittavissa, mutta spagetin sai haarukalla aivan helposti irtonaiseksi ja sellaisena se loppuun saakka pysyikin. Oikein kiva ja käyttökelpoinen ohje! Jos haluaa vain pepperonipastaa niin joutuisammin sen saa perinteisesti kattilalla ja pannulla, mutta mikäli uuni lämpiää vaikka leivonnan vuoksi, niin samalla lämmityksellä tämäkin ruoka valmistuu. Ja vieläpä vähemmällä sekoittelulla ja hellan ääressä seisoskelulla. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 1/2022)

 


 

 

 







 

6 annosta

 

400 g spagettia

400 g tomaattipastakastiketta

7,5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 tl oreganoa

2 valkosipulin kynttä

150 g pepperonimakkaraa

1 dl aurinkokuivattua tomaattia (laitoin paprikaa tämän tilalle)

1 dl parmesaaniraastetta

150 g mozzarellaa, sinihomejuustoa tai fetaa

 

viimeistelyyn:

1 rkl oliiviöljyä

1 dl kalamataoliiveja

1 ruukku basilikaa

 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna vesi ja sekoita kasvisliemikuutio siihen. Sekoita joukkoon pastakastike, suola, mustapippuria ja oregano. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne liemen joukkoon

2. Laita raaka spagetti uunivuokaan. Kaada sen päälle tomaattinen liemiseos

3. Viipaloi makkara ja aurinkokuivatut tomaatit (tai paprika) ja lisää ne uunivuokaan. Sekoittele kevyestä ja peitä vuoka foliolla

4. Kypsennä vuokaa uunissa 20 minuuttia ja nosta se sitten pois. Sekoita ainekset hyvin, peitä vuoka ja jatka kypsentämistä vielä toiset 20 minuuttia kunnes pasta on kypsää ja suurin osa nesteestä on imeytynyt pastaan. Älä kuitenkaan paista kuivaksi, vaan jätä pastalle kastiketta

5. Ripottele kypsän pastavuoan päälle parmesaaniraaste ja murustele valitsemasi juusto. Viimeistele halutessasi oliiviöljyllä, oliiveilla ja tuoreella basilikalla

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti