4. syyskuuta 2022

Kesäkurpitsarieskat

Ja taas on sunnuntaiaamu! Ja taas saa nauttia aamiaisesta (ja sen valmistamisesta) ilman kiirettä. Tässä ohjeessa ei sinällään ole mitään erityistä; tämähän on perunarieska pienellä kasvisbonuksella. Ja se on juuri se, mikä tekee tästä vielä vähän parempaa kuin tavallinen perunarieska! Aina kun saa syötettyä teineille kasviksia jonkun ohessa, on se pieni voitto äidille taistelussa ”terveyspaskan” puolesta (kuten teinini asian mielellään ilmaisevat)! Tämä ohje toimii yhtä hyvin myös porkkanaraasteella.

Lisää vihreää teineille – kyllä ne joskus vielä kiittää. (Tai sitten ei.) Muuta kyllä vaan se uunituore heillekin aamupalapöydässä näköjään maistuu! (Ohje: S-marketin ja Marttojen Ässä-kokki -lehti 2021)


 

 








 

n. 9 kpl

 

5 dl kiehuvaa vettä

100 g perunamuusijauhetta

1 pieni kesäkurpitsa

3 dl hiivaleipäjauhoja

0,5 dl kaurahiutaleita

1 rkl rypsiöljyä

 

1. Sekoita muusijauhe veteen ja sekoita tasaiseksi. Jätä jäähtymään.

2. Raasta kesäkurpitsaa sen verran, että sinulla on raastetta n. 2 dl.

3. Sekoita taikinan ainekset jäähtyneeseen perunamuusiin

4. Nostele taikina nokareiksi pellille ja taputtele ne jauhotetuin käsin rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes pinta saa hieman väriä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti