14. syyskuuta 2022

Jamien kasvislasagne

Ohje on otettu taas Jamien Vege-kirjasta ja tuttuun tapaan se täytyi miettiä osittain uusiksi. Puolitin Jamien viiden annoksen ohjeen ja sain aikaiseksi ruuan, josta sai helposti vieläkin viisi isoa annosta. Alkuperäinen ohje oli siis todella suuri! Hieman sovellellen ja määriä muutellen sain siis ruuan uuniin ja valmiiksi ja lopputulos oli aivan mahtava! Ehdottomasti paras kasvislasagne jota olen syönyt – vaikka näin olen todennut kyllä jo aiemminkin! Luulen, että tämä johtuu linsseistä, jotka antoivat napakan ja tuhdin rungon ruualle, jolloin kasviskastike ei ollut liian hentoista ja höttöistä. Sienet toivat ihanaa täyteläistä makua, samoin kuin cheddar, jonka käyttöä hieman ihmettelin mozzarellaan tottuneena. Mutta paikkansa oli silläkin ja ruoka oli täynnä makuja, jotka sopivat hyvin yhteen! Ihanaa! 

 


 


 

 

 

 

 

 

4-6 annosta

 

kasviskastike:

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 iso porkkana

luraus öljyä

1 dl valkoviiniä

1 dl punaisia linssejä

1 prk säilöttyjä tomaatteja

1 prk vettä

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

oreganoa

basilikaa

 

valkokastike:

40-50g kuivattuja herkkutatteja (tai noin 500g tuoreita sieniä)

n. 40 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

suolaa

mustapippuria

 

lisäksi:

8-12 lasagnelevyä (riippuu hieman uunivuoan mallista)

175 g cheddarraastetta

 

1. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne ensimmäisenä pehmenemään veteen

2. Valmista kasviskastike: kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä suurella paistinpannulla. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää pannulle valkoviini ja kiehauta nopeasti. Lisää linssit, tomaatit nesteineen ja tomaattipurkillisen verran vettä. Keitä noin vartin verran kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä

3. Valmista valkokastike: Puristele sienistä ylimääräinen neste pois ja paloittele ne. Sulata voi pannulla ja paista sienet pikaisesti voissa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito pannulle vähitellen koko ajan sekoitellen. Keittele hetkinen kunnes kastike on hieman sakeaa. Voit käyttää kastikkeen tällaisenaan tai surauttaa sen sauvasekoittimella sileämmäksi.

4. Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan. Laita ensimmäiseksi kasviskastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Seuraavaksi valkokastiketta, juustoa, kasviskastiketta ja lasagnelevyä. Jatka näin ja jätä päällimmäiseksi valkokastike ja juustokerros

5. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä folion alla ennen tarjoamista ainakin vartin verran

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti