Porkkanakakku on suosikkileivonnaiseni ja erityisesti kuorrute on makuhermooni osuva - vaikka leivonnainen onkin aivan tolkuttoman imelä ja tuhti. Joku on ideoinut porkkanakakusta myös kääretorttuversion ja aivan yhtä hyvää on tämäkin! Se on sitten makuasia, tykkääkö syödä leivonnaisen kakkuna vai käärittynä – makuelämyksessä ei sinällään ole eroa! (Ohje: Maku/meillakotona.fi)
pohja:
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
100 g voisulaa
2 dl porkkanaraastetta
täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
400 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria (laitoin 3 dl siro-sokeria)
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita kuiva-aineet kulhossa ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa varovaisesti käännellen. Sekoita joukkoon myös porkkanaraaste
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jätä jäähtymään. Kumoa jäähtynyt kakkulevy puhtaalle (sokeroidulle) leivinpaperille
4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa lopuksi joukkoon sokeri. (Käytin siro-sokeria, koska tomusokeria en muistanut ostaa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti