Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka koostuu kulhon pohjalle annostellusta riisistä ja sen päälle kootusta lihasta, kalasta, kananmunasta ja kasviksista. Annoksen nimi vaihtelee sen mukaan, mitä aineksia annokseen tulee, mutta nykyään tehdään paljon omia sovelluksia, joista voi käyttää hyvin yleisnimitystä donburi.
Tämä ohje on juuri sellainen – oma sovellus, joka on tehty K-ruoka -koekeittiön version pohjalta. Kulhossa on riisiä, teriyakikastiketta (mikä oikeastaan oli syy, miksi tätä ylipäätään lähdin tekemään) ja kasviksia. Todella hyvää ja maukasta! Ja vielä parempaa, jos raaskii ostaa naudan paistia palana eikä valmiina suikaleina!
4 annosta
500g naudan paistia
teriyaki-kastike:
2 valkosipulin kynttä
1 dl soijakastiketta
2 rkl miriniä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl ruokosokeria
1 rkl inkivääriraastetta
0,5 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä
lisäksi:
300 g sushi- tai puuroriisiä
porkkanaa
kevätsipulia
pieni fenkoli
retiisiä
kurkkua
kaalia
1 rkl seesaminsiemeniä
1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan soijakastike, mirini, riisiviinietikka, seesamiöljy ja ruokokidesokeri. Lisää kattilaan valkosipuli ja inkivääri, kuumenna kiehuvaksi keitä noin kymmenen minuuttia. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada se ohuena nauhana kastikkeeseen. Kiehauta ja nosta pois liedeltä odottamaan.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puuroriisin kypsentämiseen sushiriisin tapaan löydät ohjeen täältä.
3. Kuori ja viipaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja paloiksi
4. Kypsennä naudanliha pannulla nopeasti, varo paistamasta lihaa sitkeäksi!
5. Kokoa annokset: laita annoskulhojen pohjalle riisiä ja asettele riisin päälle kasvikset ja liha. Viimeistele teriyakikastikkeella ja seesaminsiemenillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti