14. maaliskuuta 2024

Cannellonit

Cannellonit eivät periaatteessa oli lasagnea kummoisempi ruoka: pastaa, tomaattikastiketta ja juustoa. Varsinkin yhden kastikkeen lasagneen verrattuna ohje on melko samankaltainen. Sekä lasagnessa, että cannelloneissa on oma värkkäämisensä, mutta lopputulos palkitsee kyllä vaivan. Teimme ruuan K-ruoka.fi -sivuston ohjetta mukaillen – hieman pienemmässä mittakaavassa kahdelle syöjälle!

 


 

 








 

5 annosta


täyte:

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

2 porkkanaa

400 g jauhelihaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 tl timjamia

200 g tuore- tai sulatejuustoa

 

kastike:

500 g paseerattua tomaattia

2 dl ruokakermaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 tl timjamia (tai muita yrttejä maun mukaan)

 

lisäksi:

250 g cannelloneja

150 g mozzarellaraastetta

 

1. Valmista ensin täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja porkkanaraaste paiston loppuvaiheessa. Mausta ja sulata seokseen tuorejuusto. Jätä täyte odottamaan

2. Valmista kastike. Kaada paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita joukkoon kerma ja mausteet.

3. Voitele laakea uunivuoka. Jaa jauhelihatäyte cannelloniputkien sisään ja asettele ne vieriviereen uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike. Liikuttele cannelloneja hieman, että kastiketta pääsee valumaan myös putkien väliin.

4. Ripottele vuokaan juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Seuraa paistoa ja peitä vuoka tarvittaessa foliolla, mikäli juusto näyttää saavan liikaa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti