Nopsaa arkiruokaa, johon saa vaihtelua helposti vaihtamalla katkaravut johonkin muuhun proteiiniin ja käyttämällä vaihtelevia kasviksia. Osui ja upposi erityisesti pikanuudelikansaan, eli ruokakunnan teiniväkeen! (Ohje: Maku 3/2023)
1 annos
1 kananmuna
2 rkl majoneesia
1 pkt pikanuudeleita
0,5 porkkanaa
pala parsakaalia
50 g pakastekatkarapuja
suolaa ja mustapippuria
kevätsipulia tai purjoa
1 tl seesaminsiemeniä
1. Riko kananmuna annoskulhoon ja sekoita sen joukkoon majoneesi ja nuudeleiden maustepussit (öljyn voit jättää käyttämättä!). Sulata katkaravut
2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa parsakaalista pieniä kukintoja
3. Kuumenna kattilassa vettä keitä kasviksia viitisen minuuttia. Lisää kattilaan nuudelit ja hauduttele vielä hetkinen, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Ota hieman keitinvettä talteen ja valuta nuudelit ja kasvikset
4. Nuudeleiden valmistuessa valmista katkaravut. Valuta sulaneista ravuista neste pois. Sulata paistinpannulla pieni nokare voita ja kuumenna katkaravut pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Minä laitoin mausteeksi hieman sweetchili-kastiketta
5. Sekoita kuumat nuudelit ja kasvikset kananmunan sekaan. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, mikäli seos menee liian paksuksi
6. Laita katkaravut annoksen päälle ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti