30. maaliskuuta 2024

Karamellisoitu tofu

Tofu ja tofureseptit kiinnostavat minua tällä hetkellä kovasti! Tässä ruuassa kastike oli ehdottomasti pääosassa ja antoi tofuun huikean maun! Samalla kastikkeella voi marinoida porsaanlihaa ja makean tahmaista kastiketta voi käyttää grillaamisessa valelemiseen, jolloin liha saa ihanan rapean ja karamellisoituneen pinnan. (Ohje: Maku 10/2023)

 


 

 








 

 

n. 500 g maustamatonta tofua

0,5 annosta char siu -marinadia (ohje alla)

0,5 dl maissitäkkelysjauhoja

2 rkl rypsiöljyä

 

char siu -marinadi: (kilolle lihaa)

0,5 dl hoisinkastiketta

0,5 dl soijakastiketta

0,5 dl tomaattiketsuppia

0,5 dl ruokokidesokeria

2 rkl vaahterasiirappia

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

1 tl kiinalaista viismaustetta

 

1. Kääri tofut talouspaperiin tai puhtaaseen pyyhkeeseen ja laita niiden päälle paino. Anna kuivua noin vartin ajan

2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen

3. Hiero maissitärkkelys tofupalojen pintaan. Kuumenna öljy ja paista tofut kauttaaltaan rapeiksi

4. Lisää marinadi pannulle ja hauduttele, kunnes kastike hieman sakenee

5. Viipaloi tofu ja tarjoa kastikkeen kera

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti