31. heinäkuuta 2024

Dandan-uuninuudelit

Dandan-nuudeleita olen tehnyt aiemmin hellalla kokkaillen ja nyt tämän ohjeen tullessa vastaan innostuin siitä heti! Tofua haluaisin myös käyttää ruuanlaitossa enemmän ja tässä ohjeessa oli minulle uusi tapa valmistaa tofua.

Ruoka oli makumaailmaltaan todella hyvä, joskin minusta tuntui, että kaikkea oli hieman liikaa. Ruuassa on monia vahvoja makuja ja vähentäisin alla olevasta ohjeesta ainakin soijakastikkeen ja maapähkinävoin määriä. Myös chiliä minulla lipsahti tähän liikaa. Jos tykkäät vahvoista mauista niin anna mennä vaan ohjeen mukaan!

Tofun valmistaminen ”nyhtönä” oli tosi hyvä idea – tällä tavalla valmistettua tofua on helppo lisätä moniin erilaisiin ruokiin. Uunissa paahdettu tofuraaste muistutti hyvin paljon jauhelihaa! Minulla paisto lipsahti hieman yli – uunitus pitää tehdä varoen! Myös ruuan kypsymistä kannattaa seurata, ruoka kuivahtaa helposti.

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä ohje! Ehkä en tätä varten pelkästään uunia lämmittäisi, mutta mikäli samalla kertaa on muutakin uunissa kypsennettävää niin tässä on ihan hyvä ohje uuniruokaan! (Maku 1/2024)

 


 

 








 

4-6 annosta

 

225 g täysjyväriisinuudeleita

4 valkosipulin kynttä (laitoin ihan vaan yhden!)

chiliä maun mukaan

1 rkl inkivääriraastetta

5 dl vettä

1 dl soijakastiketta (laittaisin 0,5 dl)

4 rkl maapähkinävoita (laittaisin 2-3 rkl)

1 rkl vaaleaa siirappia

1 rkl riisiviinietikkaa

1 tl sichuaninpippuria jauhettuna

 

raastettu tofu:

250 g tofua

0,5 dl hoisinkastiketta

1 rkl paahdettua seesamiöljyä

 

lisäksi:

1 dl suolapähkinöitä

kevätsipulia tai purjoa

(seesaminsiemeniä)

 

1. Valmista ensin tofu: kääri tofu talouspaperiin ja aseta sen päälle paino. Anna kuivua noin vartin verran ja raasta karkeaksi raasteeksi. Lisää tofuun mausteet ja sekoita ne tasaisesti. Kaada tofu uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa noin vartin verran. Hämmennä ainakin kertaalleen paiston aikana

2. Revi nuudelikerät osiin ja laita ne uunivuokaan. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki liemen ainekset sekaisin ja kaada seos uunivuokaan nuudeleiden päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Sekoita tofu joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia

3. Rouhi suolapähkinät ja hienonna kevätsipuli. Viimeistele ruoka niillä ja halutessasi seesaminsiemenillä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti