2. heinäkuuta 2024

Seesamibroileri

Minulla tulee harvoin ostettua erikoisempia mausteita, maustekastikkeita tai -tahnoja. Yleensä korvaan ohjeessa olevan tuotteen jollain sellaisella mitä minulla kaapista löytyy. Nyt tein kuitenkin poikkeuksen ja ostin ihan vain tätä ruokaa varten gochujang-chilitahnaa, joka kuuluu olennaisesti korealaisen ruuan makumaailmaan. Ja kylläpä kannatti! Chilitahnassa oli aivan omanlaisensa maku ja ruoka olisi ollut aivan erimakuista, mikäli olisin käyttänyt vain tavallista chilitahnaa. Nyt täytyykin sitten saman tien etsiä muitakin ohjeita missä voisin tahnaa hyödyntää, ettei jäljelle jäänyt tahna jää vain pyörimään jääkaappiin. (Ohje: Maku 1/2024)












 

500 g broilerin fileetä

3 rkl rypsiöljyä

 

kastike:

3 valkosipulin kynttä

2 rkl gochujang-chilitahnaa (laitoin hieman vähemmän)

1 rkl inkivääriraastetta

0,5 dl soijakastiketta

0,5 dl riisiviinietikkaa

0,5 dl hunajaa

2 rkl seesamiöljyä

 

lisäksi:

2 rkl seesaminsiemeniä

 

1. Valmista ensin kastike: kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne pieneen kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki loput kastikkeen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele kastiketta 5-10 minuuttia kunnes se sakenee. Jätä odottamaan

2. Leikkaa broilerinfileet paloiksi ja paista ne kypsiksi paistinpannulla

3. Sekoita kastike broileripalojen sekaan ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä

4. Tarjoa riisin kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti