13. lokakuuta 2024

Naimakana

Joo. Taas olen aikaani jäljessä! Mutta tyylilleni uskollisena teen new cool -tyyppiset uutuusjutut vasta sitten kun kukaan muu ei niitä enää tee. Ja valmistamisesta postaamiseenkin menee tietysti aikaa. Eli joskus tein tätä.

Tämä ei maistu muruselle, koska aurinkokuivattu tomaatti ei maistu, joten tein tätä ollessani poikien kanssa kolmestaan syömässä. Tämä ei maistunut kuopukselle, koska broilereiden pinnalla oleva vehnäjauho jäi hieman klimppiseksi. Pinnan jauhottaminen ei mielestäni ole välttämätöntä, vaan broilerin voi paistaa ihan sellaisenaan. Esikoinen söi, koska se on kanaa ja kastiketta. Minun makuuni valkosipulia oli hieman liikaa.

Onhan tämä oikein hyvää ja maukasta perusruokaa, mutta kyllä minä siltikin hieman ihmettelen miksi tästä on tullut niin iso juttu! (Ohje: Maku 1/2024)

 


 

 

 







 

4 annosta

 

600 g broilerin fileepihviä

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

2 valkosipulin kynttä

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

1 tl chilirouhetta (tai maun mukaan)

1 tl timjamia

1 rkl tomaattipyreetä

2 dl kuohukermaa

1 dl vettä

0,5 kanaliemikuutio (tai 1 rkl kanafondia)

50 g parmesaaniraastetta

hienonnettua basilikaa

 

1. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla paista broilerit kauniin värisiksi. Nosta odottamaan ja jätä öljy pannulle

2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota valkosipuli pannulla pehmeäksi ja lisää joukkoon chili, timjami, aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattipyree ja kuumenna hetki

3. Lisää pannulle kerma, vesi, murusteltu kanaliemikuutio ja parmesaani. Sekoita ja siirrä broilerit takaisin pannulle. Anna hautua 7-10 minuuttia kunnes broileri on kypsää. Mikäli käytät ohutleikkeitä, keitä kastiketta ensin hieman kasaan ja lisää leikkeet kastikkeeseen vasta ihan lopuksi muutamaksi minuutiksi.

4. Viimeistele ruoka basilikalla ja tarjoile riisin tai pastan kera

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti