8. lokakuuta 2024

Papumuhennos

Osallistuin viime talvena ensimmäistä kertaa ruokakurssille, joka toteutettiin teamsin välityksellä. Kyseessä oli Marttojen verkkokurssi, jonka järjesti (muistini mukaan) Uudenmaan Martat. Saimme ostoslistan ja reseptit ennakkoon ja kun kurssi alkoi, oli kaikki kotona valmiina. Hieman epäillen aloitin, mutta toteutus olikin todella mukava! Kurssi eteni leppoisaa tahtia, mutta etenemään pystyi toki omaa tahtiakin. Oikein hyvä kokemus!

Kurssin aiheena oli Georgialainen kasvisruoka. Yksi ruokalajeista oli papumuhennos, jonka tein puolikkaana annoksena ihan vaan aikani kuluksi. Ajattelin tämän olevan vain yksi papumuhennos muiden joukossa, enkä edes kunnollista kuvaa ruuasta ottanut. Maistoin valmista ruokaa vähän ja totesin, että chiliä meni liikaa. Laitoin kuitenkin muhennoksen annoksina pakastimeen. Sittenpä eräänä päivänä sulattelin annoksen ja söin sen riisin kera ja totesin lautasella olevan parasta papumuhennosta ikinä! Hieman jouduin sitten kaiveluhommiin, että löysin edes jonkun sorttisen kuvan tähän kohtaan laitettavaksi. Todella hyvää ruokaa!!

 


 

 








 

4 isoa annosta

 

800 g käyttövalmiita (kidney)papuja

1 iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

50 g voita

2 dl tomaattimurskaa

0,5 ruukkua korianteria (tai persiljaa)

100 g liotettua fetaa (liota fetaa kylmässä vedessä pari tuntia ennen käyttöä)

0,5-1 tl suolaa

0,5-1 tl mustapippuria

2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna (käytin cashewpähkinöitä)

1 vihreä chili (tai maun mukaan)

1 tl rakuunaa

 

1. Huuhtele pavut mikäli käytät säilöttyjä papuja. Kuori ja hienonna sipulit

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeiksi. Lisää joukkoon tomaattimurska ja pavut. Jos käytät kuivattua chiliä, lisää se tässä vaiheessa

3. Hienonna korianteri ja murustele feta ja lisää ne kattilaan. Lisää myös puolet pähkinöistä (laitoin kaikki kerralla). Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua puolisen tuntia

4. Hienonna vihreä chili ja lisää se ja loput pähkinät kattilaan. Mausta rakuunalla.

 

 

1 kommentti: