Marttojen Georgialaista kasvisruokaa -kurssilla valmistimme munakoisorullia. Kylmänä syötävä munakoiso tuntui ajatuksena hieman erikoiselta, mutta nämä rullat olivat herkullisia! Munakoison kuori jäi hieman sitkeän kovaksi, mutta se on toki tarpeen, että rulla pysyy kasassa.
Georgialaisessa ruuassa käytetään paljon saksanpähkinöitä antamaan ruualle kermaisuutta ja pehmeyttä. Itse olen hieman allerginen pähkinöille, joten pyrin niitä välttämään. Korvasin saksanpähkinät cashewpähkinöillä ja nyt mietin, että pistaasit (jotka myöskään eivät minulle oireita aiheuta) olisivat saattaneet olla vielä parempi vaihtoehto. Lisäsin tahnaan hieman paksua jogurttia kermaisen pehmeyden saavuttamiseksi.
Koska kokkailin kurssin ruuat vain itselleni, jäi rullia yli. Keitin seuraavana päivänä hieman riisiä ja söin rullia lämmitettynä ateriana. Olivat mielestäni parempia lämpiminä!
n. 6 rullaa
1 iso munakoiso
oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
täyte:
50 g saksanpähkinöitä
puolikas pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi (tai maun mukaan)
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl (puna)viinietikkaa
0,5 tl jauhettua paprikaa
0,5 rkua korianteria tai persiljaa (jätä muutama lehti koristeluun)
0,5 tl suolaa
(0,25 paksua täysrasvaista jogurttia)
lisäksi:
granaattiomenan siemeniä
1. Laita uuni grillivastukselle 225-asteeseen. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se pitkittäin vajaa 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
2. Paista munakoisoviipaleita uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Käännä viipaleet paistoajan puolessa välissä. Anna jäähtyä
3. Valmista täyte monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää jogurttia tai vettä tarvittaessa, mikäli tahna on liian paksua
4. Annostele täytettä munakoisoviipaleille noin ruokalusikallisen verran. Kääri rullalle ja asettele tarjoiluvadille. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja yrteillä. Voit myös pirskotella pinnalle hieman granaattiomenan mehua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti