9. marraskuuta 2024

Pullataikina

Voihan pulla! Niin kuin olen monesti todennut, ei pullataikina ole minun juttuni. Jostain syystä en kuitenkaan ole osannut luovuttaa tämän suhteen vaan edelleen toivoisin olevani pullantuoksuinen äiti.

Viime keväänä laskiaisen aikaan ajattelin vielä kerran yrittää. Ajattelin, että teen ihan pienen taikinan ja päätin kokeilla vaivaamista vatkaimen taikinakoukuilla. Ja siinäpä olikin se taika mitä minä tarvitsin – konevoima! Taikinasta tuli helposti käsiteltävä ja se kohosi todella hyvin! Lopputulos oli kuohkea ja maukas. Tein pikkutaikinasta neljä laskiaispullaa, kaksi voisilmäpullaa itselleni ja muutaman kanelipullan muruselle. Pisteet kotiin ja jatkoon! (ohje: Yhteishyvä)

 


 









 

 

1 pss kuivahiivaa

2,5 dl maitoa

1 kananmuna

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

(0,5 rkl kardemummaa)

n. 8 dl vehnäjauhoja

100 g voita

 

lisäksi:

1 kananmuna voiteluun

 

1. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Voit käyttää myös kiinteää huoneenlämpöistä rasvaa

2. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva siihen.

3. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita

4. Lisää jauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa muotoutua, lisää taikinaan voi

5. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista ja käsistä.

6. Vaivaa taikinaa vielä noin 10 minuuttia ja anna sen sitten kohota kulhossa liinan alla vähintään tunnin verran tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi

7. Leivo valmis taikina pulliksi ja kohota niitä vielä liinan alla noin tunnin verran. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti