Helatorstain vapaapäivää vietettiin tovi sitten aikuisten kesken ja ruuanlaittovuoro oli minulla. Vapaapäivänähän on aikaa olla keittiössä ihan huolella, jolloin voi kokeilla jotain uutta! Edellisenä päivänä syötiin terveellisesti kanasalaattia ja nyt tasattiin sitten kunnon burgerilla!
Lähdin etsimään uutta burgeriohjetta K-ruoka -sivustolta, josta löytyy Akseli Herlevin Burgerimiehet-ohjelman reseptejä. Valitsin sieltä testiin tämän korealaishenkisen ohjeen – Akselin käsialaa tämäkin. Ohjeen perusteella burgeri vaikutti pihveineen ja pekoneineen melko perinteiseltä, mutta lopputulos oli kaikkea muuta kuin perinteinen! Makuja burgerissa oli vaikka muille jakaa, mutta ne olivat hyvin tasapainossa. Suolaa tässä meidän versiossa oli hieman liikaa koska keittelin bulgogikastikkeen itse Yhteishyvän sivulta löytyneen ohjeen pohjalta sävellelleen ja tein myös maustesuolan ilman tarkempia mittasuhteita. Alla olevaan ohjeeseen olen säätänyt suolan määrää sopivammaksi.
Todella herkullinen eväs! Tätä tehdään toistekin!
2 burgeriin
2 burgerisämpylää
2 siivua kovaa juustoa (maun mukaan)
2 rkl majoneesia
2 rkl ketsuppia
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
jäävuorisalaattia tai salaatinlehtiä maun mukaan
bulgogi-pekonit:
4 viipaletta pekonia
tilkka öljyä
0,5 rkl inkivääriraasteetta
1 pieni valkosipulin kynsi
muutama hippunen chilirouhetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
2 tl ruskeaa sokeria
2 rkl päärynäsosetta (piltti)
pihvit:
200 g naudan jauhelihaa
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sinappijauhetta
0,5 tl timjamia
0,25 tl cayennepippuria
0,25 tl kanelia
1. Paista pekoniviipaleet ja laita ne valumaan talouspaperin päälle
2. Valmista bulgogi-kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli pieneen kattilaan. Lisää kattilaan tilkkanen öljyä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia hetkinen. Lisää muut kastikkeen aineet ja keittele pari minuuttia. Jätä jäähtymään.
3. Jaa jauheliha kahteen 100 gramman palaan ja painele palat ohuiksi pihveiksi. Sekoita mausteet keskenään ja ripottele seosta pihvien molemmille puolille
4. Sekoita seesaminsiemenet ketsupin joukkoon ja valmistele salaatti
5. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Laita juustoviipaleet kuumien pihvien päälle ja anna niiden sulaa.
6. Paloittele rapeat pekoniviipaleet pienemmiksi paloiksi ja sekoita ne bulgogi-kastikkeen sekaan
7. Paahda sämpylät pannulla, uunissa tai leivänpaahtimessa. Me tehtiin tuollaiset littanat ”smash”-sämpylät
8. Kokoa burgerit. Laita sämpylän pohjapalalle majoneesia, sen päälle salaattia ja sitten pihvi. Pihvin päälle vielä pekonipalasia ja sämpylän kanteen ketsuppia. Sittenpä vaan syömään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti