5. kesäkuuta 2025

Raparperigrillinyytit

Sain viime kesänä äidiltäni ylimääräiseksi jääneen purkin Valion valmista vaniljakreemiä. Aikansa se jääkaapissa pötkötti käyttöä odottamassa, mutta ideaa käytölle ei oikein löytynyt. Lähdin sitten googlailemaan ohjeita ja tämä helppo herkku osui silmääni. Raparperiaika ja mökkeilykausi oli käsillä, joten valinta oli selvä! Lopputulos oli herkullinen, joskin todella makea. Kotioloissa tämän kylkeen kävisi vielä nokare vaniljajäätelöä – mökkioloissa meni hyvin ilmankin!

 


 

 








 

4 annosta

 

1 prk (200 g) Valion vaniljakreemiä

400 g raparperia paloiteltuna

50 g voita

0,75 dl fariinisokeria

2 dl kaurahiutaleita

1 tl kanelia

 

1. Leikkaa foliosta ja leivinpaperista molemmista neljä samankokoista arkkia. Aseta folioarkki pohjalle ja leivinpaperiarkki sen päälle

2. Jaa vaniljakreemi arkkien päälle ja raparperipalat kreemin päälle

3. Sekoita loput ainekset sekaisin ja jaa seos raparperien päälle

4. Sulje arkit nyyteiksi ja grillaa kunnes raparperi pehmenee. (Uunissa 200 astetta, noin 20 minuuttia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti