Tähän ruokaan löysin vinkin Pastanjauhajilta. Vuohenjuustoa ei meillä syö muut kuin minä joten jätin sen suosiolla pois. Sinällään ihan maukas keitto, mutta nää kasvissosekeitot ei oo vaan miun juttu (pakko se on vaan uskoa - ja oon varmasti kymmenen kertaa maistanu!!). Tämä keitto ois varmaan ollu miulle maistuvampi ihan tavallisena kasviskeittona jossa kasvikset ois ollu vaikka suikaleina - ja ehkäpä hieman pastaa seassa. Tuorejuusto ois mausteeks kyllä hyvin siihenki sopinu. Ehkäpä kuittaan nämä kasvisosekeittokokeilut nyt tähän! Ja luulen että niitä ei meillä muutkaan kaipaa - paitsi ehkä nuorimmainen joka selkeästi nautti ruuasta jossa ei ollu sattumia ja jota ei tarvinnu pureskella! :)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 bataatti
tilkka oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja
vettä
kasvisliemikuutio tai fondia
100 g tuorejuustoa (käytin yrttimaustettua)
suolaa, pippuria, yrttejä, chiliä... maun mukaan
1. Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullottele kasviksia viitisen minuuttia
2. Lisää tomaattimurska, fondi tai liemikuutio ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Keitä kunnes ovat kypsiä ja soseuta
3. Lisää soseen joukkoon tuorejuusto ja tarvittaessa vettä. Mausta
ompa hurjan kauniin värinen keitto!
VastaaPoista