Zabaione - tai zabaglione - on valkoviinistä, sokerista ja keltuaisista tehty vaahto jota kypsennetään vesihauteessa voimakkaasti vispaten. Vaahtoa voi tarjota hedelmien ja marjojen tai kakkujen lisukkeena. Vaahto ei kestä säilytystä joten se kannattaa tehdä juuri ennen tarjoamista.
Tätä tein yhtenä iltana ihan vain testimielessä. Melkoinen vispaaminen siinä oli mutta hyvin onnistui. Ainoa miinuspuoli oli se, että käyttämäni valkoviini oli aivan liian hapokasta! Vaahdon voi tehdä myös vaaleasta rypälemehusta.
Ohjeen otin Jyrki Sukulan kirjasta Hullu kokki Piemontessa. Kirja on palautettu kirjastoon, ohje on kirjoitettu lapulle ja lapun sijaintia en tarkalleen (tai edes karkeasti) osaa määritellä. Ohjetta ei siis tule mutta kuva on tallella!
Tähän päätän italialaiset kokeiluni tällä erää! Miesväki kotona huokaa helpotuksesta kun luvassa on pitkästä aikaa tavallista perusruokaa. Ja minäkin voin nyt sitten aloittaa palauttavan dieetin! :)
Mitäs keittiötä sitä seuraavaksi kokeillaan? Ehdotuksia?
Ranskalaista, espanjalaista tai amerikkalaista sekoitusta....
VastaaPoista