19. huhtikuuta 2010

Lohiseljanka

Unelias kokki Anna oli sivistänyt itseään lohinseljangan verran ja päätinpä tehdä saman tempun!



n. 1 l vettä
2-3 porkkanaa
1 sipuli
2 varsisellerin vartta
3 valkosipulinkynttä
4-5 perunaa
1 tl kuivattua lipstikkaa (laitoin tilliä kun ei lipstikkaa ollut)
8 kokonaista mustapippuria
8 kokonaista valkopippuria
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
300 g lohta kuutioina (meni 400 g)
1/2 dl maustekurkkua kuutioituna
(sitruunamehua)
tarjoiluun smetanaa

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja varsiselleri. Anna kiehua 5-10 minuuttia
2. Kuori sillä välin perunat ja paloittele ne, lisää kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä niin että kasvikset kunnolla peittyvät. Lisää myös mausteet ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä
3. Paloittele lohi ja lisää keittoon. Lisää myös maustekurkkukuutiot. Mausta halutessasi vielä sitruunamehulla. Keitä reilu 5 minuuttia kunnes lohi on kypsää
4. Tarjoa smetananokareen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti