19. huhtikuuta 2010

Smetana-hunajaleivät

Lohiseljankan (vai -seljangan?) kaveriksi löysin myöskin Uneliaan Annan arkistoista nämä (ihanan kevyet) herkulliset leivät. Smetanaa meiltä ei yleensä löydy kaapista, mutta nyt kun keittoa varten sitä ostin niin kyllähän siitä nyt leipiin asti piisasi. Tein leivät ruispaloista. Aivan ihania!!!



ruisleipää
smetanaa
juoksevaa hunajaa
mustapippuria (ja suolaa)

Paahda leivät leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä päälle kunnon kerros smetanaa, liruttele hunajaa ja rouhaise mustapippuria (ja suolaa). Nauti!

1 kommentti:

  1. Kivaa että säkin kokeilit smetanaleipiä! Tää idea syntyi tosiaan sellaisessa tilanteessa, kun jääkaapissa oli väärinkäsitysten seurauksena ihan hulvaton määrä smetanaa, ja sille oli vaan PAKKO keksiä kaikenlaista erilaista käyttöä :D Ei yhtään hassumpi tilanne!

    VastaaPoista