17. marraskuuta 2010

Kurpitsasose

Valmistin viiden kilon kurpitsan puolikkaasta sosetta Pioneer Womanin ohjeiden mukaisesti. Paloittelin kurpitsalohkot paloiksi ja laitoin ne uunipelillä uuniin. Kurpitsoita kypsytetään 175 asteessa kunnes ne ovat pehmeitä. Minulla tähän meni noin 1,5 tuntia. Kurpitsapalojen pinta alkoi jo hieman kuivahtaa noin pitkän uunissa oleilun aikana. Folio uunipellin päällä olisi varmaan pitänyt kurpitsan mehukkaampana!

Pehmenneistä kurpitsoista poistetaan kuori. Malto laitetaan monitoimikoneen hienonnuskulhoon ja hurautellaan tasaiseksi. Tuosta puolikkaasta kurpitsasta tuli vajaan litran verran valmista sosetta. Soseen voi käyttää heti tai sen voi myös pakastaa pieninä annoksina myöhempää käyttöä varten. Kurpitsasosetta voi käyttää esim. keittoon, risottoon, leipään, piirakkaan ja muihin leivonnaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti