6. maaliskuuta 2011

Valkosuklaamuffinssit

Pitkän pakkasjakson aikana tuli leipomista pienten miesten kanssa harrastettua. Joka-aamuinen toppahaalareiden pukeminen ja lumen pölistely vaihtui monesti essujen pukemiseen ja jauhojen pölistelyyn. Huomattavasti helpompaa!

Muffinssit on pienten kanssa mukavaa leivottavaa. Mittaa, kaada, sekoita ja kulhoonkin jää yleensä kaapsutettavaa reunoille. Valkosuklaisia herkkuja teimme tällä kertaa. Ohje Le Cordon Bleun muffinssikirjasta.



12 kpl

n. 190 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
60 g sokeria
100 g valkoista suklaata rouhittuna
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
1 tl sitruunankuoriraastetta (laitoin lorauksen sitruunamehua)
80 g voita
30 g mantelilastuja

1. Sulata voi ja jätä jäähtymään
2. Mittaa jauhot ja leivinjauhe suureen kulhoon. Sekoita joukkoon myös sokeri ja suklaa ja tee seokseen keskelle kuoppa
3. Vatkaa munat, maito ja sitruunankuori kulhossa kevyesti. Kaada seos jauhokulhoon. Lisää myös voi. Sekoita ainekset sekaisin, älä sekoita liikaa, taikinan ei tarvitse olla tasaista
4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja ripottele päälle mantelilastut
5. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Tänään sitten testattiin näitä. Salme oli innolla leipomisessa apuna ja maistui hyvin kaikille neljälle. Laitettiin sekaan pakasteesta puolukoita, jotka piti saada käytettyä pois. Hyvin toimi puolukoidenkin kanssa. Tää siun blogi on kyllä ihana :)

    Anni

    VastaaPoista
  2. Mie oon kans joskus tehny valkosuklaa-karpalomuffinsseja (ohje taitaa löytyä blogista). Viime viikolla tehtiin omenamuffinsseja joihin laitoin valkosuklaata. Se yhdistelmä toimi myös oikein hyvin!

    Kiva kun tykkäätte!!! :)

    VastaaPoista