4. toukokuuta 2011

Ranskalainen suklaakakku

Edelleen inventoidaan…

Jääkaapin ovihyllystä löytyi kolme jämälevyä tummaa suklaata (miten ihmeessä se VOI olla mahdollista!!). Kaveri sattui soittelemaan ja kyselemään josko iltakahvia olisi joku ilta tarjolla. Alkoi melko nopsaan vaikuttaa siltä, että nyt on viimeinkin aika tehdä jauhotonta suklaakakkua joka on ollut testattavien listalla iän kaiken.

Ohjeita on yksistään blogistania pullollaan. Selailin muutamia merkkaamiani ohjeita. Päädyin lopulta Kädenväännössä otsikolla ”syntinen suklaakakku” postattuun ohjeeseen koska siinä käytetty fariinisokeri vaikutti oikein herkulliselta. Ihan ei mennyt ohjeen mukaan loppujen lopuksi, vaan vatkasin molemmat sokerit keltuaisten kanssa ja valkuaiset yksikseen. Hyvin onnistui niinkin. Söimme kakkua huoneenlämpöisenä jolloin rakenne oli hieman kuohkeampi kuin seuraavana päivänä jääkaappisäilytyksen jälkeen. Kunnollista kalori-ilottelua - luonnollisesti kermajäätelöä tai kermavaahtoa unohtamatta!



200 g voita
200 g tummaa suklaata
5 keltuaista
5 valkuaista
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kidesokeria

1. Sulata voi ja suklaa varovaisesti pienessä kattilassa tai mikrossa
2. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita suklaaseos joukkoon
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa kidesokeri vähitellen joukkoon. Kääntele valkuaisseos varovasti suklaaseokseen
4. Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Kypsennä toiseksi alimmalla uunin tasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia (Itse halusin jättää kakun reilusti kosteaksi ja paistoin 40 minuuttia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti