31. toukokuuta 2011

Kookoskiisseli

Kookosmaitopurkissa on noin 4 dl kookosmaitoa. Useimpiin ruokiin kyseistä tuotetta käytetään korkeintaan puolet tuosta määrästä ja liian monesti on tullut kaadettua loppu kookosmaito viemäriin. Uneliaassa keittiössä ratkaisuna on kookoskiisseli!

Tavallista maitokiisseliä teen pojille vähän väliä, kummallista miten ei ole tullut mieleen aikaisemmin käyttää kookosmaitoa maitokiisselin osana. Samalla tavalla kookosmaito voisi maustaa myös pannari- tai lettutaikinaa. Nyt ostin kuitenkin ihan varta vasten purkillisen kookosmaitoa josta kiisselin keittelin. Lisäsin valmiiseen kiisseliin pari liivatelehteä ja tein iltapalalle kerrosjälkkäriä mustikkamehukeiton avustuksella.



3 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl ruokosokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset sekaisin kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen ja anna kiehahtaa. Tarjoa sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.

3 kommenttia:

  1. Loistava idea! Kerroskiisseliä voiski tehdä joku päivä, jos vaikka sais maalta raparpereja :)

    VastaaPoista
  2. Vitsi kun ihanan näköistä, jälleen. Meidän lasten normi-iltapala on kaakaota ja leipää... Tästäpä hyvää vaihtelua sille - kerroskiisseli!

    sonja

    VastaaPoista
  3. Raparperikiisseli oiski ihanaa semmosen oikein vaniljaisen maitokiisselin kans - ehkäpä kermamaitoon tehdyn... Toimii jälkkärinäki hyvin!!

    VastaaPoista