19. toukokuuta 2011

Parsarisotto

Hollandaisen ja parsan mykistävän liiton jälkeen hain vielä lisää ymmärrystä parsan suhteen risotosta. Tässäkin ruuassa parsan hapot piristävät mukavasti risoton täyteläistä voin ja parmesaanin makua. Parsarisotto on myös ilo silmälle: kermanvaaleaa risottoa, heleän vihreää parsaa ja mustapippuripilkkuja! Voi parsa minkä teit! Onneksi sesonki on vielä käynnissä!



1 annos perusrisottoa
n. 400 g vihreää parsaa

1. Poista parsoista puumainen tyviosa ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Keitä parsapalat suolalla maustetussa vedessä, 2-3 minuuttia riittää hyvin. Nosta parsat lautaselle odottamaan
2. Valmista risotto perusohjeen mukaan. Valkoviinin voi korvata kanaliemellä koska parsat antavat mukavasti happoja ruokaan
3. Lisää parsat valmiin risoton sekaan ja tarjoa välittömästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti