Viime syksyn kurpitsaintoilun satoa löytyy edelleen pakastimesta. Onneksi blogistaniasta löytyy paljon testattavaa myös tällä saralla. Koska kurpitsapiirakka ei ihan kolahtanut, kokeilin jotain missä suklaata. Eli ei vaan voi mennä vikaan! Taikinaa vuokaan jakaessani totesin että ei mennyt kahtiajako ihan tasan, vaan vaaleaa taikinaa tuli määrällisesti enemmän. Makuunhan tuo nyt ei sinällään vaikuta, suklaan määrä on joka tapauksessa sama. Lopputulos ei ehkä kuitenkaan muistuta brownieta vaan enemmänkin kotoisaa tiikerikakkua. Olkoon sitten vaikka kurpitsa-tiikeri! Ohje Sillä sipulista.
8 rkl voita
170 g tummaa suklaata
1,25 cuppia* kurpitsasosetta
0,25 cuppia* öljyä
1 tl kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
2 cuppia* vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pikkuripsaus cayennepippuria tai chilijauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 cuppia* sokeria
4 kananmunaa
0,25 tl vanilja-aromia
0,5 cuppia* mantelilastuja tai pähkinärouhetta
(* 1 cup = 2,37 dl – onneksi omistan cup-mittasarjan…)
1. Sulata voi ja suklaa varovaisesti vesihauteessa tai mikrossa
2. Sekoita kurpitsasose, öljy, kaneli ja muskottipähkinä sekaisin kulhossa
3. Sekoita kuivat aineet (paitsi sokeri) sekaisin toisessa kulhossa
4. Vatkaa munat, sokeri ja vanilja-aromi vaahdoksi sähkövatkaimella kolmannessa kulhossa. Sekoita joukkoon jauhoseos
5. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan suklaa-voiseos ja toiseen kurpitsaseos
6. Vuoraa uunivuoka (n. 30 cm x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada pohjalle puolet suklaataikinasta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle puolet kurpitsataikinasta. Seuraavaksi loppu suklaataikina ja päällimmäiseksi loppu kurpitsataikina. Vetele veitsellä muutaman kerran läpi taikinakerrosten jotta ne hieman sekoittuvat
7. Ripottele pinnalle mantelilastut
8. Paista 180 asteessa 40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti