28. heinäkuuta 2011

Marianne-kaurakeksit

On se vaan hyvä kun välillä – melko useinkin itse asiassa – tulee hieman pyöräyteltyä kaappien sisältöä. Taas löytyi keittiön kaapeista käytettävää: pussillinen mysliä, marianne-rouhepussi, vajaa pussi cashew-pähkinöitä, puolikas rasiallinen seesaminsiemeniä, caipirinha drink mix –pussi, pussin pohja mantelirouhetta, liivatelehtiä, rusinoita, maissijauhoja…jääkaapista löytyi yli jäänyttä maapähkinävoita, pestoa ja punaista currytahnaa sekä tummaa suklaata pari levyn lopuskaa.

Äkkiseltään ajatellen noita kaikkia jämätuotteita ei menestyksekkäästi saa yhteen leivonnaiseen tai ruokaan laitettua. Onneksi jauhosormea on vaivannut taas mahdoton syyhy viime päivinä joten kuuman ja kostean heinäkuisen viikon ratoksi lämmittelin uunia useampana päivänä. Tuloksena muutama leipä pakastimeen sekä jonkun verran herkuttelua yksin, poikien kanssa ja vieraiden kera. Niin ja tietysti hieman tyhjemmät kaapit ja hyvä mieli siitä että ne viimeisetkin pakkausten jämät saatu hyödyksi käytettyä ennen kuin olisivat roskiin joutuneet!

Tämänkertainen inventaariotyhjennys aloitettiin Marianne-rouhepussista – jonne näiden keksien jälkeen jäi vielä käytettävää toisellekin kerralle. Ohje Kirsin keittiöstä.



24 kpl

3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruokokidesokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl Marianne-rouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa
2. Sulata voi ja sekoita se ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon
3. Nostele taikinanokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kunnolla väliä, koska keksit leviävät reilusti
4. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä rapeiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti