Ihanaa! Nyt kun raparperia on PALJON niin sitä voi käyttää vaikka mihin! Yleensä olen jemmaillut visusti ne muutamat pakastimessa olleet rasiat muksuille kiisseliä varten mutta nyt on millä mällätä! Chocochilistä löytyneen ohjeen mukaisesti tein ensimmäistä kertaa raparperijuomaa, joka toimii helteisen päivän viilentäjänä hyvin (ehkäpä jopa rommisiivulla terästettynä...). Onnistunee myös pakastetusta sadosta aivan yhtä hyvin.
5 dl raparperipaloja
2 l vettä
n. 2 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
2 dl sokeria
1 limen mehu
1. Kuori ja paloittele inkivääri ja keitä sitä ja raparperipaloja vedessä miedolla lämmöllä noin tunnin verran
2. Siivilöi juoma ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita kunnes se on liuennut. Jätä juoma jäähtymään
3. Purista limestä mehu ja sekoita se jäähtyneen juoman joukkoon
4. Tarjoa hyvin jäähdytettynä jääpalojen kera
Raparperia riittää täälläkin, ja tuollainen juoma voisi olla mukavan raikas ainaisten piirakoiden lisäksi.
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla tätä!! Ja raparperit pakastimeen talveksi. Saattaisihan tuo juoma maistua lämpimänäkin!
VastaaPoista