27. heinäkuuta 2011

Tomaattinen perunalaatikko

Perusruuat ovat perusruokaa. Niitä perinteisiä ja tuttuja maku- ja raaka-aineyhdistelmiä joita olemme tottuneet syömään jo lapsena. Varmaan tutuimmat perusruuat ovat makaroni- ja perunalaatikko. Makaronia tai perunaa, jauhelihaa ja munamaitoa. Muuten ihan kiva juttu, mutta tuo munamaito… Onko ihan pakko? Onneksi ei!

Makaronilaatikon olen jo pitkään tehnyt ilman munamaitoa ja nyt oli viimeinkin perunalaatikon vuoro. En tiedä voiko tätä nyt oikeasti perunalaatikoksi kutsua, mutta perunalaatikkona tämän muksuille tarjoilin. 2/3 perheestä söi tätä mielellään - ja tuo syömättä jättänyt 1/3 on hieman epäluuloinen ylipäätään ruokalautasensa ääressä - eli kaiken kaikkiaan ihan onnistunut ruoka!



400 g nauta-sikajauhelihaa
suolaa ja pippuria
1 tlk yrtti-valkosipulimaustettua tomaattimurskaa (Mutti)
500 g perunasipulisekoitusta (ois voinu kyllä laittaa vähän enemmän!)
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1,5 dl juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan tomaattimurska ja kuumenna.
2. Voitele uunivuoka ja kaada vuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta, sen päälle jauhelihakastike ja päällimmäiseksi loput perunat
3. Kaada vuokaan ruokakerma ja ripottele pinnalle juustoraaste
4. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia. Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä vielä vartin verran ennen tarjoamista

2 kommenttia: