Päärynäinen versio perinteisestä tiikerikakusta. Ohje RuokaPirkasta.
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl päärynäjuomaa (käytin säilykepäärynöiden mehua)
1 tlk säilykepäärynöitä
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri toisessa kulhossa ja lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi
3. Ota 1/3 taikinasta syrjään ja sekoita siihen päärynämehu ja siivilöity kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi
4. Raasta päärynät karkeaksi raasteeksi ja lisää raaste vaalean taikinan sekaan
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Vedä taikinan läpi veitsellä jotta kerrokset vähän sekoittuvat
6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti