20. marraskuuta 2011

Italialainen tomaattikeitto, Pancotto

Usvaisena marraskuun aamuna tein pitkän kävelylenkin pikkuräpsyn kanssa pitkin Pielisjoen rantaa. Kummallista kuinka kaunis ja tunnelmallinen voi olla maisema, joka on läpipääsemättömän harmaa ja jossa ei näy oikeastaan mitään. Joka tapauksessa, kaunista oli! Sielu lepäsi ja voimaantui!





Hikisenä ja hartiat kipeänä (koska kävin samalla reissulla hieman shoppailemassa ja kuljin reppu selässä) raahauduin kotiin. Nälkäkin alkoi jo pikkuhiljaa vaivata. Otin esille hyvän ystäväni Mutin ja tein tomaattikeiton Liemessä-blogista löydetyllä ohjeella. Juustoraastetta en ole aikaisemmin keittoon laittanutkaan ja määräkin näytti melko huimalta. Voimakas tomaatti ja voimakas parmesaani muodostivat kuitenkin aivan ihanan liiton, jota mustapippuri ja valkosipuli mukavasti säväyttivät. Aivan ihana ruokaisa keitto joka vei sekä vilun että nälän. Comfort-foodia parhaimmillaan!



2 annosta

loraus oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl rosmariinia
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
1 tl basilikaa
2 dl vettä
100 g vaaleaa leipää
1 dl kanalientä
suolaa ja mustapippuria
50 g parmesaania
1 kananmuna

1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi. Kuullota valkosipulia ja rosmariinia öljyssä kunnes valkosipuli alkaa tuoksua
2. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi sekä basilika. Anna kiehua 10 minuuttia
3. Murenna leipä pieniksi muruiksi. Lisää murut kattilaan kanaliemen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 15 minuuttia
4. Raasta parmesaani ja sekoita kananmunan kanssa sekaisin kulhossa. Lisää seos keittoon ja hauduta muutama minuutti

Söin, vaihdoin kameran suurempaan ja lähdin kulkemaan joen toista rantaa!





2 kommenttia: