28. marraskuuta 2011

Neljän juuston sei

Eipähän sitä aina paljoakaan tarvitse kun ruumis ja mieli on ravittu. Joskus yllättävän hyvät makuelämykset tulevat aivan puskista ja yhdellä kädellä ohimennen laittaen.

Esikoinen oli jonottamassa päivystyksessä kipeän korvansa kanssa ja jääkaapissa oli seipaketti odottamassa kalakeiton valmistusta – joka oli esikoisen toiveruoka tälle viikolle. Kävimme kuopuksen kanssa apteekissa - seikkaillen samalla läpi pimeän lumisen metsikön ja hurjien lumivuorien. Seikkailumme jälkeen alkoikin ruoka-aika painaa sen verran pahasti päälle että jätin perunoiden kuorimisen ja pilkkomisen sikseen. Tuumailin paistavani sein vain pannulla voissa ja keittäväni pikaiset nuudelit kaveriksi.

Jääkaapista löytyi purkki kolmen juuston kermaa (no totta kai, kun olin ajatellut sen laittaa kalakeiton liemeen) ja viikonlopun illanistujaisista jäänyttä aurajuustoa. Kysyin kuopukselta olisiko aurajuustokastike hyvä kalan kaveriksi ja kuulemma se sopisi hyvin. Keskustelumme aikana opin myös sen verran uutta ruuanlaitosta että aurajuustokastike valmistetaan aura-autolla ja nimenomaan litistämällä.

Onneksi sain näin hyviä neuvoja ja ohjeita sillä ruoka oli todella hyvää!! Halpaa, helppoa ja nopeaa ja siltikin hyvää!



reilu nokare voita
400 g seipaloja
suolaa ja mustapippuria
1 prk kolmen juuston kermaa
n. 1 dl aurajuustomurua

1. Sulata voi paistokasarissa. Leikkaa kalapalat puoliksi ja paista ne molemmin puolin kunnes saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla
2. Kaada kasariin kerma ja auramurut. Kun kerma alkaa kiehua, laita kansi päälle ja levy kiinni. Jätä kuumalle levylle hautumaan
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kala on valmista kun nuudelitkin ovat kypsät


pikkuinen mestarikokki oli myös tyytyväinen auran käyttöön

3 kommenttia:

  1. Kalapuikoista ja perunasipulisekoituksesta saa muuten tosi nopeasti kalakeiton aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. "Keskustelumme aikana opin myös sen verran uutta ruuanlaitosta että aurajuustokastike valmistetaan aura-autolla ja nimenomaan litistämällä."

    :D Ihana asiantuntijalausunto!

    VastaaPoista
  3. Iskä: kalapuikkoja en ookka kalakeitossa kokeillu! Kalahan kypsyyki keitossa ihan nopsaan, peruna muodostuu lähinnä ongelmaksi. Mutta niinkuin sanoitkin, valmiilla suikaleilla myös kalakeitto on pikaruoka!

    Anna: Onneks miulla on nää apukokit - varsinki tämä pienempi on varustettu melkoisen pettämättömällä logiikalla! Eilen tein lenkistä makkarakastiketta ja minulta kysyttiin että tuonko kanssa sie äiti käyt lenkillä? Jäin kiinni...

    VastaaPoista