9. huhtikuuta 2012

Persikan ja appelsiinin makuinen juustokakku

Tällaista Marien ohjeella tehtyä hyydytettyä kakkua sain syödä serkkuni luona talon isännän ja pienen pojan tuplasynttäreillä. Ihanan raikas ja kevyen kuohkea kakku vei kielen mennessään ja jo seuraavana päivänä linkki Marien blogiin kopsahti facebookin postilaatikkooni.

Pari viikkoa myöhemmin juhlimme pienimuotoisesti esikoisen 6-vuotispäiviä ja siihen juhlahetkeen tein tämän kakun. Työvaiheita on aivan tolkuttomasti ja likaisia astioita suunnilleen astianpesukoneellisen verran. Mutta kyllä lopputulos on kaiken vaivan arvoinen!



pohja:

250 g digestive-keksejä
75 g voita
0,5 prk persikkasosetta (esim. Piltti)

täyte:
7 liivatelehteä
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 prk säilykepersikoita
1 appelsiinin kuori + puolikkaan appelsiinin mehu
1 dl appelsiinitäysmehua
1 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa

persikkakerros:
3 liivatelehteä
1,5 prk persikkasosetta (esim. Piltti)
puolikkaan appelsiinin mehu
60 g valkosuklaata

1. Laita täytteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen
2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm) leivinpaperi
3. Valmista pohja: murskaa keksit muruiksi ja sulata voi. Sekoita keksinmurujen joukkoon voisula ja persikkasose. Painele muruseos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kerma kolmanteen kulhoon ja sokeri keltuaisten sekaan
5. Tilsi persikat haarukalla mössöksi tai hakkaa veitsellä pieneksi silpuksi
6. Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori pieneen kulhoon. Purista puolikkaan appelsiinin mehu kuoriraasteen sekaan (jätä toinen appelsiinin puolikas odottamaan) ja mittaa kulhoon myös tavallinen appelsiinimehu. Purista joukkoon sitruunamehu. Kuumenna seos kiehuvaksi ja liuota liivatteet sekaan. Jätä odottamaan
7. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
9. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto
10. Kokoa täyteseos: Sekoita liivateseos persikkamurskan joukkoon ja sekoita sitten persikkaseos keltuaisvaahdon joukkoon. Kääntele sekaan ensin kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi
11. Valmista persikkakerros: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada persikkasose pieneen kulhoon ja purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu. Kuumenna toisessa kulhossa tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana persikkasoseen joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään
12. Irrota kakku vuoasta. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa ja valuta siitä raitoja kakun päälle. Lisää päälle koristeeksi suklaakarkkeja tai suklaarusinoita

2 kommenttia:

  1. Jo vain oli ihanaa kakkua, kiitokset! Mutta koska äitienpäivänä minulla on tapana haravoida piha, "tilasin" äitienpäiväkakuksi ym. synttäreillä tarjotun suolaisen kakun, kaitpa senkin ohje tulee blokiin - hyvää kun mikä! Terv. Äiskä

    VastaaPoista
  2. Jo vain, justiinsa rupean voileipäkakun ohjetta esille laittamaan! :)

    VastaaPoista