29. huhtikuuta 2012

Persikka-rahkapiirakka

Lapsena meillä syötiin kotona aina pullapohjaista rahkapiirakkaa. Äiti teki yleensä vielä pieniä pyöreitä rahka- ja mustikkapiirakoita kokonaisen pellillisen sijaan. Älyttömän hyviä!! Koskapa en itse hyvää pullataikinaa saa aikaiseksi, kaikki mihin pullataikinaa tarvitaan jää minulta tekemättä.

Tänä pääsiäisenä esikoinen pyysi rahkapiirakkaa – ja tietenkin siksi koska päiväkodissa oli ollut ja sen pitäisi sit olla justiin samanlaista. Helppo nakki siis! Tässä kohtaa havahduin ajatukseen että enpä ole tainnut koskaan tehdä rahkapiirakkaa. Sellaista ihan tavallista.

Nyt tein. Muuten hyvää mutta sokerista jäi vajaaksi - korjasin määrän ainakin vähän sopivammaksi tuohon ohjeeseen alapuolelle. Ja eihän siitä tietenkään tullut samanlaista kuin päiväkodissa...


pohja:
200 g voita
200 g maitorahkaa
reilu 3 dl vehnäjauhoja

täyte:
1 prk säilykepersikoita
250 g maitorahkaa
200 g creme fraichea
1 kananmuna
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

päälle:
viinirypäleitä

1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja rahka sekaisin. Lisää jauhot ja nypi tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Minulla taikinaa jäi hieman yli)
2. Kuutioi persikat ja levitä ne pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi
3. Valmista täyte: sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi – vaikkapa sähkövatkaimella. Kaada seos pohjan päälle
4. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia
5. Koristele jäähtynyt piirakka viinirypäleillä

2 kommenttia:

  1. Tyhmä kysymys varmaankin, mutta laitoitko nuo persikatkin muiden aineiden kanssa vatkaimella sekaisin vai tuleeko ne erikseen pihjan päälle? :)

    VastaaPoista
  2. Juu, ei ollenka tyhmä kysymys! Muokkasin ohjeen sisältämään persikatkin! :D

    VastaaPoista