12. heinäkuuta 2012

Kermainen soijasuikalekastike

Soijasuikaleet jaksavat yllättää joka kerta! Vaikka ensimmäisellä maistelukerralla ruoka oli hieman outoa, niin näillä viimeisimmillä kokkauskerroilla soijasuikaleita on syönyt jo ihan ilokseen. Ehkäpä valmistustaito on kehittynyt tai ehkäpä suu on uuteen tottunut. Chocochilin loistavalla ohjeella ei voi mennä metsään!



2 annosta

2 kourallista soijasuikaleita
kasvis- tai lihalientä

mausteseos:
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl curryjauhetta
1 rkl currytahnaa
1 tl sitruunamehua
0,25 dl vettä

2 rkl öljyä
4 pientä kevätsipulia varsineen (tai pala purjoa)
2 dl kuohukermaa

1. Keitä soijasuikaleet pehmeiksi kasvis- tai lihaliemessä. Valuta lävikössä ja painele ylimääräinen neste pois
2. Sekoita mausteseoksen ainekset laakeassa kulhossa. Sekoita kypsät soijasuikaleet mausteseokseen ja jätä maustumaan hetkeksi
3. Hienonna sipuli
4. Kuumenna öljy pannulla. Kaada soijasuikaleet ja mausteet pannulle. Lisää pannulle myös sipuli. Kypsentele 5-10 minuuttia. Lisää pannulle kerma ja keittele hetkinen että kastike sakenee. Tarjoa pastan, riisin tai nuudeleiden kera

1 kommentti: