6. heinäkuuta 2013

Juustoinen retiisi-omenasalaatti

Oi oi! Ensimmäinen sadonkorjuuhetki plantaasilla oli käsillä parisen viikkoa sitten! Retiisirivi alkoi pullistella siihen malliin että oli aika ottaa sato käyttöön ja tehdä tilaa uudelle kylvökselle. Pikkukasvimaani puolikkaaseen riviin oli mahtunut mukavasti kasvamaan noin 15 punaista retiisiä terhakkaine naatteineen. Vanhemmille puolet ja minulle puolet ja saman tien sitten uudet siemenet itämään. Kuukauden kuluttua saa sitten kerätä toisen kattauksen. Ehkäpä vielä kolmaskin sato jaksaa kypsyä mikäli elokuussa riittää lämmintä.



Retiisi ei lukeudu suosikkikasviksiini koska se on niin väkevä. Itse kasvatetut retiisit kuuluvat suosikkikasviksiini koska ne eivät todellakaan olleet kuivan väkeviä vaan mehukkaita, sopivan mietoja ja vain hieman kirpsakoita. Kirpeät retiisit saivat salaattiin kaveriksi makeaa omenaa ja täyteläistä juustoa ja kastikkeeksi lurauksen mausteöljyä..

Myös lehdet ovat retiiseissä syötäviä ja koska nostamani retiisien naattiosa oli napakka ja pirteän näköinen, pilkoin osan lehdistä salaatin sekaan tuomaan väriä ja ravinteita (joita retiisin lehdissä on jonkun löytämäni lähteen mukaan enemmän kuin itse retiisissä). Lehdet tuntuivat käsiin hieman karkeilta, mutta suutuntuma ei ollut millään tapaa epämiellyttävä. Muutama lehti jäi vielä jääkaappiinkin odottamaan leivän päälle pääsyä. Ei mennyt paljoakaan siis hukkaan!



retiisin lehtiä (tai muuta salaattia)
1 omena
100 g goudaa
5-6 retiisiä

Paloittele ainekset ja sekoita ne kulhossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti