11. heinäkuuta 2013

Savupaprikainen mausteöljy

Kerrostaloasunnossa asuessa ei grillaamisen iloista pääse kovinkaan usein nauttimaan. Grillailu tapahtuu yleensä joko kylässä (jolloin syödään sitä mitä on tarjolla) tai vanhempien pihalla (jolloin kaikki tarveaineet on kuljetettava mukana kotoa). Koskapa en niin intohimoinen grillailija ole että roudailisin tarvikkeita pitkin kyliä, yritän päästä edes lähelle toivottua lopputulosta kotikeittiössä sähköuunin ja hellan avulla.

Nyt alkoikin liipata jo läheltä! Valmistin ”grilliruuaksi” possun kylkipaloja paistamalla ensin pinnat pikaisesti pannulla, maustamalla suolalla ja pippurilla ja kypsentämällä palat uunissa miedolla lämmöllä pehmeän ylikypsiksi. Valmiiden palojen pintaan valelin tätä mausteöljyä ja kaveriksi suolalla maustettuja lohkoperunoita. Ihan täydestä meni!! Ei paremmasta väliä!

Mutta te kenellä grilli pihalla on, tehkää tätä grillatulle lihalle! Makunautinto on varmasti vieläkin parempi. (Ohje: Maku 3/2013)0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettua
1 valkosipulin kynsi raastettuna
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

Sekoita ainekset sekaisin pienessä kulhossa. Säilytä viileässä tarjoamiseen saakka. Tarjoa öljy grillatun tai uunissa paistetun lihan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti