28. heinäkuuta 2013

Mustikkapöperö

Tämän kesän mustikkasato on kypsä ja kerättävissä. Ensimmäisiä mustikoita joutui hieman etsiskelemään kunnes sopivan kostea kasvupaikka suon laitamilta löytyi. Ensimmäiseltä reissulta saaliiksi tuli puoli litraa marjoja, joista tein iltapalalle vanhanajan mustikkapöperöä eli mustikkaa mössöttynä talkkunan ja sokerin kanssa. Osalle maistui, osalle ei. (Ohje: Meidän perhe 7/2013)

Toisella mustikkareissulla keräsin nelisen litraa marjoja, jotka kaikki pääsivät pakastimeen - kiisselitarpeiksi talven varalle. Kolmannen mustikkareissun tein seitsemänveen kanssa, joka tohkeissaan lähti minisankon kanssa matkaan aikomuksenaan kerätä marjat mustikkamuffinsseja varten. Kaksi kertaa lapsi sai pienen pienen sankon pohjan peittoon ja kaksi kertaa hän sai sankon pohjan myös näkyviin taas. Marjat maistuvat selkeästi paremmilta sankosta kuin varvuista.

Sen jälkeen teimmekin työnjaon: pikkumiehen tehtävänä oli etsiä hyviä mustikkamättäitä, täydentää omia vitamiinivarantojaan, varoittaa minua hankalakulkuisista maastonkohdista ja pitää silmällä että mökkitie pysyy näkyvissä (että emme vieraaseen metsään eksy). Minun tehtäväkseni jäi marjojen kerääminen. Saaliiksi saimme noin 1,5 litraa mustikoita joista osan käytimme muffinsseihin ja suurimman osan herkuttelimme ilta- ja aamupalalla vaniljakastikkeen kera. Herkkua!5 dl mustikoita
1 dl talkkunaa
0,5 dl sokeria

Mössöä mustikoita hieman haarukalla. Sekoita joukkoon talkkuna ja sokeri. Tarjoa vaniljakastikkeen, -jäätelön tai –jogurtin kera. Tai perinteisemmin maito-, piimä- tai kermatilkkasella höystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti