31. elokuuta 2013

Pinaattiquesadillat

Leikkasin talteen pinaattipenkin sadon muutama viikko sitten ja ryöppäsin sadon pakastimeen. Jätin juuret ja varrenpätkät maahan tarkoituksenani käännellä ne syksyllä lopun sadonkorjuun jälkeen maahan. Pinaatti tekikin yllätyksen ja kasvatti vielä toisen sadon – ei tosin niin suurta kuin ensimmäinen oli. Sain kuitenkin vielä melkein viisi litraa lehtiä talteen. Suurin osa meni taas pakastimeen, mutta yhden aterian verran satoa nautin heti tuoreeltaankin.

Pekoniquesadillat ovat suurta herkkuani, mutta harvinaista sellaista valtaisasta kalorimäärästä johtuen. Näiden kasvistäytteisten quesadillojen kalorimäärä on ehkä hieman pienempi, mutta fakta on kyllä se että quesadilloista ei tule meheviä ilman kunnollista juustopläjäystä. Eli kaloreilta ei tässäkään voi välttyä. Onneksi ei aina tarvitsekaan! Tämän herkullisen ohjeen löysin Kaneliposki-blogista. Fetan vaihdoin vuohenjuustoksi käytännön syistä; jääkaapin perällä nökötti vuohenjuustopurkki joka jostain syystä olikin jäänyt käyttämättä. Nyt sekin tuli syötyä pois.



200 g tuoretta pinaattia
1 dl pinajansiemeniä
8 tortillalättyä
4 tl hunajaa
100-150 g pehmeää vuohenjuustoa
150 g mozzarellaraastetta
mustapippuria

1. Kuumenna vettä suuressa kattilassa ja keitä pinaatinlehtiä muutama minuutti. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna veitsellä
2. Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua
3. Levitä neljä tortillalättyä pöydälle ja voitele ne hunajalla. Levitä päälle vuohenjuusto ja juustoraaste
4. Jaa juustojen päälle pinaatti ja pinjansiemenet. Mausta mustapippurilla.
5. Paina jokaisen lätyn päälle toinen lätty. Paista quesadilloja kuivalla pannulla pari-kolme minuuttia molemmilta puolilta kunnes juusto sulaa ja tortillat saavat hieman väriä
6. Leikkaa hieman jäähtyneet quesadillat neljään osaan. Syö lämpiminä

2 kommenttia:

  1. Ihana versio quesadilloista! Nyt alkoi näitä tehdä mieli :)

    VastaaPoista