
125 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
125 g tummaa suklaata
125 g mantelijauhetta
0,5 tl manteliaromia
kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
35 g voita
1 rkl hunajaa
1. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa ja jätä se jäähtymään
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla huolella vatkaten
3. Sekoita suklaa muna-sokeri-voi-seokseen
4. Sekoita taikinaan myös mantelijauhot ja manteliaromi
5. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista kakkua 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Pienennä lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia
6. Jäähdytä kakku vuoassa ja siirrä se lautaselle vasta kun se on kunnolla jäähtynyt. Mittaa kuorrutuksen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna aineksia varovaisesti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja valuta sitä hieman reunojen yli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti